Dani van Toll Bruidsmode

Trouwjurk kopen? 3 misvattingen!

Breekt voor jou binnenkort die ene dag aan waar je eigenlijk je hele leven al naar hebt uitgekeken? Mag jij de man van jouw dromen over een paar maanden het jawoord geven? Dan ben je ondertussen vast druk bezig met het zoeken van dé trouwjurk! Want meer nog dan het trouwen zelf staat het mogen dragen van zo’n prachtige bruidsjurk voor veel vrouwen centraal. Wellicht ben je al bij iedere bruidsmodezaak in jouw regio geweest, maar misschien moet de zoektocht ook nog beginnen. In dat geval hebben we hier voor jou drie veelgehoorde misvattingen over het vinden van een trouwjurk waar je zeker van op de hoogte moet zijn!

”Ik moet alle bruidsmodezaken in de buurt hebben gehad”

Zeker wanneer je in een grote stad woont kan dit nog een hele klus worden… Veel aanstaande bruiden hebben het idee dat ze letterlijk iedere trouwjurk die in de wijde omtrek maar te vinden is moeten hebben gezien om een goede keuze te maken. Ons advies is: kies de jurk waar je op slag verliefd op bent. Natuurlijk is het goed om verschillende jurken te passen, maar je moet ook een keer die keuze durven te maken. Door te lang door te zoeken word je alleen maar onzeker over de jurk waar je in eerste instantie zo enthousiast over was.

”Ik neem al mijn vriendinnen én mijn moeder mee bij het passen”

En vooruit, ook je aanstaande schoonmoeder mag mee. Met acht dames kom je de bruidsmodewinkel binnengestapt. We kunnen alvast uittekenen hoe de eigenaresse zal kijken… Zeker, feedback is goed en het is fijn om bevestiging te krijgen, maar hou het wel beperkt tot twee, maximaal drie mensen. Kies degene uit die jou het best kennen en van wie je weet dat je hun mening weet te waarderen en andersom ook. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat jij mooi vindt.

”Ik pas mijn trouwjurk meteen in mijn eigen maat”

Helaas, de kans dat dit het geval is, is ontzettend klein. Trouwjurken zijn nu eenmaal duur, waardoor bruidsmodewinkels van elke jurk doorgaans slechts één, hooguit twee maten beschikbaar hebben. Door de nog niet helemaal perfecte pasvorm moet je dus even heen kunnen kijken. Wanneer je ervan overtuigd bent dat dit dé jurk is, bestelt de bruidsmodezaak deze in jouw confectiemaat, waarna de coupeuse deze helemaal op jouw lichaam afstemt.