Make-up

Do’s en don’ts voor je bruidsmake-up

Bij een trouwdag komt meer kijken dan alleen het zoeken naar schitterende bruidsmode in Oss. Denk bijvoorbeeld aan de uitnodigingen, de locatie, de muziek en noem maar op. Zo mag ook niet de bruidsmake-up vergeten worden. Naast je trouwjurk, sieraden en kapsel moet ook dit natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn. Vind je het lastig om te bepalen welke kant je op moet? Wij hebben de beste do’s en don’ts voor je op een rij gezet. Lees gauw verder!

Do’s

1. Veel oefenen

Het is wellicht een beetje gek om je make-up te oefenen, maar met bruidsmake-up moet je dit zeker doen. Je wilt op jullie bijzondere dag namelijk niet rondlopen met iets wat je totaal niet mooi vindt. Begin daarom op tijd met oefenen, zodat je voldoende tijd hebt om tot een mooi resultaat te komen. Probeer tijdens deze oefensessies ook zeker verschillende looks uit.

2. Ga op zoek naar voorbeelden

Het is ontzettend slim om vooraf even rond te kijken op sites als Pinterest en al het een en ander aan inspiratie op te doen. Laat je favoriete looks ook zeker vast zien aan je visagist en bespreek goed welke kant je graag op wilt. Zo kan hij of zij zich ook al enigszins voorbereiden. Wat vaak ook slim is, is om tips te vragen tijdens het passen. De experts in een bruidswinkel hebben vaak een goede kijk op wat mooi is bij de door jou gekozen jurk.

3. Wimpers

Voor een prachtige oogopslag kun je er voor kiezen om wimperextensions te laten zetten. Zo heb je geen gedoe met mascara of wimperstrips en zijn lange, zwarte en gekrulde wimpers in ieder geval gegarandeerd!

4. Draag make-up die bij je past

Vaak krijgen vrouwen het idee dat ze met hun bruidsmake-up ineens een stapje verder moeten gaan dan normaal. Dit is niet het geval. Draag je praktisch nooit make-up? Houd het op jullie trouwdag dan ook gewoon lekker natural. Je wilt immers nog steeds op jezelf lijken,

Don’ts

1. Hals vergeten

Gebruik je foundation? Vergeet dan niet je hals mee te nemen. Anders loop je het risico dat de kleur van je gezicht afwijkt van je hals. En dat is niet zo mooi op de foto’s natuurlijk.

2. Opmaken met je trouwjurk aan

Het is een beetje voor de hand liggend, maar we noemen het toch maar. Breng nooit je make-up aan terwijl je je trouwjurk aan hebt. Je wilt de rest van de dag namelijk niet rondlopen met vlekken, hoe klein ook.

3. Haasten

Zorg dat je op tijd begint met je make-up op jullie grote dag. Te laat beginnen zorgt ervoor dat zowel jij als de visagist gaan stressen. Hierdoor voelt de visagist zich misschien ook gehaast wat kan zorgen voor een minder mooi resultaat.

4. Zwaar aanbrengen voor de foto’s

Er wordt wel eens gezegd dat het beter is om de make-up zwaar aan te brengen, zodat het goed zichtbaar is op foto’s. Helaas pakt dit meestal niet goed uit en worden zelfs je foto’s niet mooi. Doe dit dus vooral niet.